20 жовтня 2024

Рядки з окопів

Зараз, коли наша країна потребує захисту, до лав ЗСУ стає багато відомих людей – акторів, музикантів, художників, письменників і поетів. Взявши в руки зброю, вони не відклали пера і продовжують радувати своїх читачів новими творами.
На віртуальне знайомство «Рядки з окопів» фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили учнів 7-8 класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №41. Під час заходу було представлено сучасних українських письменників і письменниць, які боронять нашу країну.
Діти познайомилися з біографіями та творами С. Гридіна, І. Павлюка, В. Пузіка, А. Дроня, О. Михеда, В. Янкевича, П. Вишебаби, О. Мокарчук та Я. Чорногуз. Вони також дізналися про літературні заходи та благодійні тури Україною і за кордоном, у яких ці письменники беруть участь.
Школярі з інтересом переглянули відео, де автори, перебуваючи майже на бойових позиціях, читають свої вірші. Такі зустрічі є важливими, адже вони не тільки знайомлять дітей із творчістю сучасних авторів, але й дають відчуття єдності в умовах війни. Література, народжена в окопах, стає голосом свободи, який об'єднує націю і вселяє віру в перемогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік