20 жовтня 2024

Їжачок – сто голочок

Вже за традицією учасники лабораторії «Творчий простір» Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки зібралися веселим дружнім колом для спілкування, веселого читання в голос та творчої діяльності. Головним героєм цих бібліотечних посиденьок став маленький мешканець херсонських степів – їжак.
Розпочалася зустріч з знайомства дітей з відомою книгою «Їжачок у тумані» українського автора Юрія Дружкова. В якій розповідається про пригоди маленького їжачка, який намагається знайти свій шлях у світі, сповненому таємниць і невідомості. Книга вчить дітей про дружбу, сміливість і важливість пошуку свого місця в житті.
Юні читачі і самі мали змогу на практиці спробувати, як воно проходити через туман, граючи в рухливу гру «Лісовими слідами».
Після читання та забав діти занурилися у світ творчості та мистецтва. Майстер-клас «Їжачок – сто гілочок» розпочався з короткого введення. Бібліотекар розповіла про солоне тісто, його складові та особливості роботи з ним. Учасники заходу дізналися, що для приготування тіста потрібно лише три інгредієнти: борошно, сіль і воду. Завдяки простоті рецепту, кожен може повторити його вдома.
Після теоретичної частини всі охочі приступили до практики. Майстриня детально пояснила, як замісити тісто та сформувати з нього їжака. Кожен учасник отримав свій шматок тіста і почав працювати над створенням унікального персонажа. Діти з ентузіазмом формували тіло їжака, додаючи голки з маленьких шматочків тіста та прикрашаючи його очами та носиком.
У процесі роботи діти мали можливість експериментувати з формами і деталями. Хтось вирішив зробити їжака в шапці, а хтось – з яскравими голками. Бібліотекар підтримувала кожного, підказуючи і надихаючи на нові ідеї.
По завершенні майстер-класу юні читачі поділилися своїми враженнями та продемонстрували готові вироби. Кожен отримав змогу відчути радість творчості та пишатися своїми досягненнями. Цей майстер-клас став чудовою нагодою для дітей провести час разом, навчитись новому і отримати позитивні емоції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік