30 вересня 2024

100 років незламності: бібліотечний компас. Як зробити власний збір: від визначення цілі до звіту

З початком повномасштабної війни в Україні утворилися два фронти: ті, хто захищає нашу країну від ворога, і ті, хто допомагає першим робити це максимально успішно. Благодійні організації, фонди, волонтери та прості громадяни об’єднуються разом, щоб кожного дня робити свій внесок у перемогу.
Саме тому, сьогодні в Всеукраїнський день бібліотек, Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки взяла орієнтир на волонтерство та організувала зустріч для 11-х класів Херсонської загальноосвітньої школи №36.
Воркшоп від Благодійного фонду Сергія Притули «Як зробити власний збір: від визначення цілі до звіту». Завдяки представникам Фонду учасникам заходу чітко окреслили загальне поняття волонтерство – це форма громадянської активності, яка базується на безкорисливості та бажанні допомагати оточуючим. Волонтери можуть працювати в різних сферах, від допомоги в хоспісах і пришкільних закладах до участі у міжнародних гуманітарних місіях.
А особливо підкреслили, що діяльність, яка здійснюється добровільно для суспільства чи окремих соціальних груп, без розрахунку на винагороду.
Найголовнішим для всіх учасників сьогоднішньої зустрічі стало чітке розуміння, як починати, правильно здійснювати та доводити до фіналу збір.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік