04 квітня 2024

Книга – диво зі скарбами

Щороку 2 квітня уся всесвітня спільнота відзначає Міжнародний день дитячої книги. Це свято привертає увагу всіх дітей та їхніх батьків до важливості книжки в житті юних читачів. Адже саме вона відкриває малятам двері у великий та незнайомий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості. Це свято книги, дитинства та магії казки.
Відчути магічність дитячої книги учням 4-го класу Херсонської спеціалізованої школи I-III ступенів №57 допомогли літературні мандри, у які відправились разом з фахівцями медіа-центру Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.
Крокуючи стежками дитячої літератури, юні читачі дізналися, що датою свята обрано день народження Г. К. Андерсена, великого неперевершеного короля казок, який став одним з найулюбленіших казкарів дітей багатьох поколінь.
Сьогодні важко уявити, що колись у світі не було книжок для дітей. Витоки дитячої книги входять до епохи, коли в Англії з'явився друкарський верстат і У. Кікстон випустив у 1477р. першу дитячу книгу англійською мовою.
Маленькі читачі відкрили для себе цілий світ дитячих книжок XVII-XIX століть – «Робінзон Крузо», «Мандри Гулівера», «Алі-Баба і сорок розбійників», «Пітер Пен», «Пригоди Аліси в Дивокраї» та ін. На сьогодні ці книги користуються великим попитом серед читачів та привертаючи своїми захоплюючими історіями.
Які ж мандри без дозвілля? Усі свої знання та начитаність діти продемонстрували в літературних іграх: «Казки матінки моєї Гуски», «Важкий шлях», «Вікторина казок».
Не залишились без уваги і сучасні письменники, які пишуть для дітей, даруючи радість та задоволення від читання цікавих книг, спонукаючи до добрих справ і любові до Батьківщини. Під час завершення літературних мандрів, діти познайомилися з творчістю Артема Савви та його збіркою «Я повітряна розвідниця». Захоплива історія головної героїні «Зеленої мухи» миттєво зацікавила юних читачів і надихнула їх розповісти про власні добрі справи та подвиги.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік