17 квітня 2024

Земля - наш дім! Екологічний порадник

До Міжнародного дня екологічних знань, який щорічно відзначається світовою спільнотою 15 квітня, працівниками бібліотеки було проведено ряд пізнавальних заходів, під час яких учні ЗЗСО міста Херсона, а саме: учні 5–х, 6-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №44 Херсонської міської ради, учні 6-А класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №50 імені Романа Набєгова Херсонської міської ради та учні 8 МТ класу Херсонського таврійського ліцею Херсонської міської ради, «збирали» корисні поради та ініціативи, які можуть бути першими самостійними свідомими кроками у вирішені екологічних проблем людства.
Під час інтерактивного заходу «Моя прекрасна Земле! Екоторба порад та ініціатив» діти дізнались унікальні факти про планету Земля, як чудовий великий дім для усіх людей, обговорювали вплив людської діяльності на навколишнє середовище та перевірили свої знання у вікторині «Земля - наш спільний дім». Потім, у формі гри, діти «збирали» до екоторби поради, які у повсякденному житті вже сьогодні є дієвими та важливими. Окрему увагу приділили темі сортуванням сміття, яка сьогодні у суспільстві дуже поширена та актуальна. Школярі дізнались основні правила, як треба підготувати сміття до переробки та про те, що можна отримати у результаті якісної переробки, а ще, у формі гри, спробували сортувати різні види відходів.
На останок зустрічі школярі дізнались яка література допоможе їм у екологічній обізнаності, та які художні твори з цієї тематики написані для сучасних підлітків.
Читати, пізнавати, грати, сортувати вдвічі цікавіше, коли діти розуміють, яка велика користь від їх щоденних дій для всього людства.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік