03 квітня 2024

Особливі книги про особливих дітей

До дня Міжнародного дня дитячої книги та Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм (обидві календарні дати відзначаються 2 квітня) бібліотекарка читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провела серію заходів у форматі читацького рандеву, учасниками яких стали учні 5-х і 6-х класів ЗЗСО № 53 і ЗЗСО № 50 імені Романа Набєгова.
Спершу ми довідалися про історію походження обох важливих дат, а потім діти під час п’ятихвилинки-інформинки прослухали інформацію про аутизм: особливу природу (нейровідмінність) людей з РАС, про ознаки, за якими їх можна розпізнати, і про важливість толерантного ставлення до цих людей.
Далі під час тематичного огляду присутні довідалися про «Особливі книги про особливих дітей», героями яких виступають як діти-аутисти, так і інші особливі діти або діти з особливими потребами: діти із синдромом Дауна, діти із фізичними вадами, діти із рідкісними генетичними мутаціями, діти-альбіноси, діти із вадами слуху або зору тощо.
Особливий герой кожної книги вчив нас людяності та емпатії, розумінню обмежених можливостей цих людей, взаємопідтримці та доброчинництву.
Серед розглянутих книг варто виділити такі: Марія і Мігель Гаярдо «Марія і я», Марк Геддон «Загадковий нічний інцидент з собакою», Андрій Бачинський «140 децибелів тиші», Ібен Акерлі «Ларс. Lol», Ракель Паласіо «Диво», Оксана Сайко «До сивих гір», Аудгільд Сульберг «Хто проти суперкрутих», Юлія Чернієнко «Хікі шукають любов», книга Джоан Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь», видана шрифтом Брайля.
Наприкінці зустрічі на нас чекала рубрика «Терапія словом Ліни Костенко»: зачитуючи цитати відомої поетки, ми переймали від неї уроки мудрості та доброти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік