09 квітня 2024

Я хочу жити в справедливому суспільстві!

Виховання дітей у доброчесному суспільстві вимагає цілеспрямованих зусиль з боку батьків та оточуючого середовища. Батьки, вчителі і соціум безпосередньо впливають на виховання багатьох якостей і чеснот людини, особливе місце серед яких займає доброчесність. Тож сьогодні під час тематичного воркшопу "Я хочу жити в справедливому суспільстві" учні 2-А класу середньої загальної школи №41 м.Львова занурились у таку важливу тему разом із завідуючою відділом бібліотечного прогнозування та інновацій Іриною Срібною.
Під час заняття діти дізналися суть поняття доброчесність та виокремили його складові, переглянути тематичні відео "Світ довкола нас" та "Уроки доброчесності".
Під час виконання практичних вправ "Провокативний сюрприз", "Мій вибір", "Проїзний квиток", "Їдальня" та інших діти змогли проаналізувати різноманітні життєві ситуації і пояснити своє бачення і шляхи їх розв’язання. Для закріплення матеріалу переглянули тематичну відеоказку "Шкідливий хлопчик" та виконали вправу "дешифратор".
На завершення воркшопу визначили важливі навички, які необхідно розвивати кожному для досягнення доброчесності: навчатись толерантності та поваги до інших, розвивати співчуття та емпатію, говорити правдиво та чесно, спонукати до відповідальності за свої дії, стимулювати співпрацю та допомогу іншим, заоохочувати самостійність та критичне мислення та створювати позитивне середовище, в якому діти зможуть вільно розвиватися та навчатися!
Завершили захід "золотим правилом моралі" "Відносься до людей так, як хочеш, щоб вони відносились до тебе", яке сподіваємось дітки візьмуть за основу своїх життєвих цінностей!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік