21 квітня 2024

Херсонщина вражає. Літературно-краєзнавчий марафон

Херсонщина завжди розкриває свої таємниці тим, хто бажає зануритися у світ історії та культури цього чудового куточка світу. Щоб допомогти дітям осягнути багатство культурної спадщини рідного краю, зрозуміти її важливість та необхідність збереження для майбутніх поколінь, співробітники медіа-центру Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили відвідувачів точки «Спільно» на захоплюючий літературно-краєзнавчий марафон під назвою «Херсонщина вражає».
Марафон розпочався біля Очаківських воріт, користуючись картою Херсонської фортеці, діти мали унікальну можливість відвідати Катерининський собор та Пороховий склад, які є справжніми історичними пам'ятками.
Новим і пізнавальним відкриттям для юних відвідувачів стало згадування про Херсон в американському виданні Forbs, а саме, занесення 11- метрового сонячного годинника, який є пам’ятником, присвяченим Джону Говарду, у п’ятірку найнезвичайніших вуличних годинників України.
Під час марафону, зазирнули на сторінки книги «Рекорди України» і дізналися про досягнення якими вражає Херсонщина.
Легенди розповіли нашим відвідувачам про славне минуле херсонського степу, населеного стародавніми скіфами. Онлайн-екскурсія Національним музеєм історії та коштовностей України допомогла нам дізнатися про войовничий спосіб життя скіфів, їхню жагу до коштовностей та глибше зрозуміти минуле країни.
У рухливій грі «Бережи предмет» діти випробували свою спритність та швидкість, змагаючись у збереженні «цінних предметів».
Літературно-краєзнавчий марафон «Херсонщина вражає» допоміг дітям не лише відкрити для себе нові грані рідного краю, а й надихнув на подальше дослідження та збереження цінних пам'яток культури та історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік