03 квітня 2024

Премія дитячих сердець. Читацький тур Європою

Міжнародний день дитячої книги – це свято книги, дитинства та чарівної магії казки, а ще, це нагадування про силу книг для дітей, яка збагачує, вчить, розважає і робить життя повноцінним і щасливим.
Традиційно, у цей день, освітяни, бібліотекарі, батьки та діти, об’єднуються у спільній любові до друкованого слова та історій, які надихають та зачаровують усіх. Працівники Херсонської бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, для учнів 5-А та 5-Б класу, Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №44 Херсонської міської ради, та учнів 6-Б клас Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №50 імені Романа Набєгова Херсонської міської ради, провели захід присвячений відомим дитячим письменникам – «Премія дитячих сердець». Захід пройшов у формі читацького туру Європою, під час якого школярі знайомилися з лавреатами міжнародної премії імені Г. К. Андерсена, яку вручають за видатний внесок у дитячу літературу.
Розпочали захід з перевірки знань у вікторині «Цікаві факти про книгу і читання: правда чи фейк?». Потім вирушили у першу подорож Данією, де діти дізнались цікаві факти з дитинства найвідомішого у світі датчанина, одного з найвпливовіших літераторів усіх часів і народів - Ганса Крістіана Андерсена. Учасники заходу з легкістю відповідали на питання про творчість автора та навіть назвали героя із казки Андерсена, на якого, на їх думку, вони схожі.
Потім, мандруючи різними країнами Європи, такими як Австрія, Італія, Фінляндія і Швеція, школярі дізнались про особливість і оригінальність міжнародної премії та детально познайомились з представниками, лауреатами премії, яких обожнюють не тільки на батьківщині, а й в усьому світі. Астрід Ліндгрен, Еріх Кестнер, Туве Янссон, Джанні Родарі, Крістіне Нестлінгер та інші, по праву можуть вважатися володарями дитячих сердець, і сьогодні, школярі у цьому переконались.
Адже цікаві подорожі, карколомні пригоди, неповторні герої та оригінальні сюжети, написані з любов’ю до дітей, сотні років допомагають дорослішати і роблять кожного читача щасливим. А це і є, на нашу думку, головна місія дитячої літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік