13 квітня 2024

Космос: фантастичний і реальний

У Всесвітній день авіації і космонавтики та День працівників ракетно-космічної галузі України юні дослідники космосу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 та Херсонської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №55 разом із фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, поринули у віртуальну мандрівку по безкраїм просторам космосу.
Віртуальна мандрівка проходила у формі ігор та медіа-знайомств, під час яких діти дізналися про центр, де готують космонавтів до польотів, «зазирнули» в телескоп, щоб побачити зірки та сузір'я, продовжили знайомство із планетами Сонячної системи.
Після перегляду медіа-контенту діти порівнювали розміри планет з фруктами та овочами і були вражені тим, що створили «фруктово-овочеву» Сонячну систему.
Не забули і про ментальне здоров'я. Космічна руханка допомогла налаштувати на позитивний лад і тримати кожного учасника в емоційній гармонії
В космічній вікторині «Відповідай та будуй», діти збудували космічну ракету за допомогою своїх знань та ерудиції. Гра «Доповни вірш словами-планетами» розкрила літературні знання учнів і їх обізнаність з темою космос.
Поетична збірка Наталії Карпенко «Космос» додала космічній подорожі художнього забарвлення. Через поетичні словесні образи вона допомогла розкрити красу і велич космічних явищ.
Підкреслюючи дух дослідження та важливість невичерпних можливостей космосу, діти завершили свою віртуальну подорож з новими знаннями, ентузіазмом та захопленням, готові до нових відкриттів та подорожей у незвідане.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік