19 квітня 2024

Міста-герої України. Віртуальний меморіал

Щоб познайомити учнів 6-8 класів херсонського ЗЗСО №45 із містами-героями України, головна бібліотекарка читальної зали запросила їх на однойменний захід, який відбувся у формі віртуального меморіалу.
Розпочався захід із хвилини мовчання за загиблими внаслідок військової агресії. Ми вшанували героїзм та незламність українців – і мирних мешканців, і військових, обговорили зміст поняття «героїзм».
Спершу ми довідалися, що почесну відзнаку "Місто-герой України" встановлено для відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройній агресії іншої держави проти України, і що у березні 2022 року Президент України Володимир Зеленський видав серію Указів Про встановлення почесної відзнаки «Місто-герой України». 6 березня 2022 року цю відзнаку отримали міста: Волноваха, Гостомель, Маріуполь, Харків, Херсон, Чернігів, а 24 березня – міста Буча, Ірпінь, Миколаїв і Охтирка.
Далі ми познайомилися із символікою міст-героїв і прослідкували хроніку окупації та деокупації Київщини, Чернігівщини, Житомирщини, Сумщини, Харківщини, Миколаївщини і Херсонщини, згадавши про історичний контекст подій 2014 і 2022 років.
Захід супроводжувався змістовними фото і відеоматеріалами, завдяки якому підлітки дізналися про те, який вигляд мали міста-герої до повномасштабного вторгнення і після.
Ми познайомилися із матеріальним уособленням слави героїчних міст, розглянувши пам’ятні медалі, випущені Національним Банком України. «Місто героїв»
Завершився захід вікторинами: «Міста-герої України» і «Слова та фрази, які змінила війна».
Спостерігаючи за супротивом і незламністю міст-героїв та їхніх мешканців, весь світ побачив, на що спроможна Україна, якщо в неї такі герої і такі подвиги, які здійснювали цілі міста!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік