23 квітня 2024

Маленькі помічники великої планети

Екологічне виховання маленьких дітей є ключовим елементом збереження природи і формування здорового та відповідального ставлення до навколишнього середовища. Цей процес повинен починатися в ранньому віці та охоплювати всі сфери життя дитини – від сімейного оточення до навчання в школі.
Використовуючи різноманітні ігрові техніки та творчі завдання, Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, долучившись до цього процесу, повсякчас сприяє більшому засвоєнню нових знань у цьому напрямку та розвиває екологічну свідомість читачів – учнів нашого міста.
Постійні відвідувачі онлайн заходів книгозбірні, а це учні 2 – 3 класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53 та учні 2 – А та 3 – Б класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 44, перетворившись на помічників нашої великої планети, своїми знаннями «рятували» Землю від забруднення, птахів та тварин – від знищення, за малюнками – відтворювали правила поведінки на природі, розглядали та знайомилися із змістом Червоної книги України, розв’язували ребуси, загадки, пригадували лікарські рослини рідної місцевості.
Тож, у цілому, екологічне виховання маленьких дітей – це не лише засвоєння знань, які до них намагаються донести бібліотекарі під час заходів, але й формування цінностей та життєвих принципів, котрі допоможуть малечі стати свідомими та відповідальними громадянами нашої планети.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік