18 квітня 2024

Золота Скіфія

До Міжнародного дня пам'яток і визначних місць, який відзначають 18 квітня, учні 3-4 класів Херсонської загальноосвітньої школи №55 разом з фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки відвідали віртуальну екскурсію Національного музею історичних коштовностей України.
Екскурсія розпочалася з розповіді про скіфів, які володіли великими територіями на теренах сучасної України, з їх надзвичайно військовими вміннями, розвинутою культурою, що відображається у їхній археологічній спадщині.
Побували поблизу степових пірамід, які називають курганами та переконалися, що саме там, археологи знаходять коштовні речі, які належали скіфським воїнам.
Розбурхала дитячу уяву експозиція золотих прикрас, та оздоблене візерунками військове приладдя скіфів, що спонукало уявити картини бою та відваги воїнів.
З легенд про священні предмети того часу юні відвідувачі дізналися, хто став царем Скіфії.
Головним експонатом виставки стала золота нагрудна прикраса скіфського володаря – Пектораль. Про особливості світогляду скіфів, мистецьку та історичну унікальність пекторалі, розповіла онлайн-екскурсовод Національного музею історичних коштовностей.
Юні читачі ознайомилися з художньою літературою, автори яких писали про життя та побут скіфів.
Ну і звичайно, відправились на пошуки скарбів у грі «Лабіринт». Узявши на озброєння увесь свій словниковий запас та кмітливість, знайшли багато нових слів у великому слові СКАРБНИЦЯ, давши відповіді на цікаві запитання. І як справжні воїни-скіфи зробили патріотичну руханку.
Легендарність скіфської культури й досі привертає увагу дослідників та любителів історії з усього світу. Вивчення їхньої спадщини допомагає нам краще зрозуміти минуле нашої країни та розвивати культурну спадщину для майбутніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік