24 квітня 2024

Чорнобильська трагедія на шпальтах світу. Медіадайджест

В історії світу є багато трагедій та катастроф, які завдали непоправної шкоди за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя. Напередодні відзначення Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську трагедію та Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф бібліотекарі Херсонської обласної бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки презентували учням 7-го класу Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу №11 медіадайджест «Чорнобильська трагедія на шпальтах світу».
Школярам розповіли про події в ніч на 26 квітня 1986 року, коли сталася аварія, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції. Про героїзму персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, вчених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.
Діти дізналися, що про катастрофу світ вперше почув від метеорологів Шведської АЕС, повідомлення яких було передано російськомовною редакцією «Радіо Швеція». І надалі статті про Чорнобильську аварію вийшли на передових шпальтах багатьох видань: Financial Times, The Economist, The Economist, The Washington Post та інші.
Заначили, що журналісти іноземних медіа і зараз пишуть про різні аспекти катастрофи – наводять інтерв’ю із очевидцями: The Guardian «Жодного року не минає без Чорнобильських поховань: 30 років після удару катастрофи»; National Geographic пишить про сучасний стан АЕС. «Чи стане колись відома правда про Чорнобиль?» - у Forbes. У The Atlantic в рубриці «Наука» вийшов матеріал «Створіння, які пам’ятають Чорнобиль» про тварин зони відчуження.
Цікавою була інформація «Наймасштабніші радіаційні аварії світу», їх причини, наслідки та рівень зараження навколишньої території.
Вкінці вшанували пам'ять про всіх загиблих внаслідок радіаційних аварій та катастроф та всіх, хто загинув у боротьбі з радіацією.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік