10 квітня 2024

Бібліотечний інтелектуальний забіг

Всім відомо, що спорт - це життя. Щоб нагадати дітям про користь спорту, ранкової зарядки та активного способу життя, працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки організували інтерактивну гру «Є такий вид спорту…» для юних читачів 2-го класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов №57 у форматі інтелектуального забігу.
Під час заходу діти в дружній формі спілкування розповіли, що вони знають про спорт і про необхідність піклуватися про своє здоров'я, щоб рости здоровими. А як це зробити, кожен навів свої приклади – назвали режим дня, загартовування, заняття спортом, правильне харчування, ігри на повітрі, катання на велосипеді, роликах. Дізналися про зв’язок фізкультури та спорту, та чинники які необхідні для того, щоб стати спортсменом.
Відкривши сторінки історії, учні зазирнули у минуле спорту, а саме у часи виникнення олімпійських ігор. Ознайомились із символами олімпіади, особливо зацікавились тим, як запалювали олімпійський вогонь у Стародавній Греції.
Визначили якими видами спорту можна займатися і вислухали припущення юних спортсменів, щодо екстремальних видів спорту.
І обов’язково не забули пригадати найвідоміших спортсменів, які прославили Україну своїми спортивними досягненнями.
Підкреслюючи вплив спорту та фізичних вправ на здоров’я людини, учасники заходу залучилися до музичної руханки. Запальні вправи й настрій передався на всіх учасників, розвантажуючи не тільки фізичне, а й емоційне здоров’я присутніх.
Усі свої знання про види спорту, увагу і досконале мовлення діти показали в ігрових вправах «Четвертий зайвий», «Упізнай та назви види спорту», «Хто яким спортом займається», «Назви спортсмена, якому потрібні ці речі».
На завершення ігрової програми кожен учасник збагатився не лише знаннями про спорт, а й надбав до своєї душі порцію енергії та натхнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік