26 квітня 2024

Великоднє мистецтво

Людина потребує краси, як квітка сонця, і цю красу дає мистецтво. Мистецтво - це той унікальний інструмент, який дозволяє нам відчувати, розуміти і виражати красу навколишнього світу.
У літературно-творчій майстерні «Великоднє мистецтво», організованій фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, учням 1-4 класів Херсонської Загальноосвітньої школи №4 було запропоновано захопливу подорож у світ великоднього мистецтва. Занурившись у світ почуттів, емоцій та думок, які виникають під час сприйняття творів мистецтва, юні учасники отримали унікальну можливість виявити свою творчість та виразити власні почуття через мистецьке втілення.
Після знайомства з різними видами мистецтва та перегляду робіт майстрів, основна увага була приділена писанкарству у пасхальному мистецтві.
Діти дізналися про таємниці писанкарства, вивчали символіку та значення кожного колориту та орнаменту, які прикрашають писанки. Кожен елемент мав свою власну історію та підтекст, який розкривав багатогранність великоднього обряду та його глибокі коріння в народній культурі.
Маленькі учасники майстерні з великим захопленням втілювали свої ідеї на писанках, намагаючись втілити у них свої почуття та думки про Великдень та його значення. Кожна писанка стала відображенням власної творчої уяви та внутрішнього світу кожного маленького митця.
Такий захід не лише дозволив дітям розвинути свою творчість та фантазію, але й допоміг їм краще зрозуміти та відчути глибину традиційного українського мистецтва. Великодні писанки, створені власноруч з любов'ю та увагою, стали своєрідним образом вираженням почуттів і вірувань кожного учасника, нагадуючи про важливість традицій та культурного спадку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік