08 квітня 2024

Мистецькі мандри Херсонщиною

Знайомлячись з настільною краєзнавчою грою «Мистецька палітра Херсонщини» відвідувачі дитячої точки «Спільно» UNICEF Херсон разом із фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки продовжили вивчати та досліджувати унікальність Херсонського краю.
Саме у форматі гри, юні ерудити, побачили, що мистецтво – це не лише малювання, але й архітектура, скульптура, музика, кіно та театр. Тому з кожним кроком діти демонстрували свої знання про рідний край, його унікальність та неповторність.
Найцікавішою для дітей стала категорія «Музичне мистецтво» у якій треба було не лише за допомогою штрих-коду прослухати музичний твір, а й виконати певне творче завдання.
Хвилинки інформинки – категорії «Архітектура та скульптура» ознайомили учасників гри з такими унікальними спорудами, як маяки Херсонщини, та унікальними в Україні архітектурними творами мистецтва – кам’яні вишиванки. Знайомі міста, які діти побачили на картинах, викликали радісні емоції і спонукали поділитися своїми враженнями коли вони там були з батьками.
Категорія «Херсонщина фестивальна», нагадала про місця проведення фестивалів «Український кавун», «Чорноморські ігри», «Ігри патріотів».
Крокуючи разом до перемоги, обидві команди завзято шукали на ігровому полі відповіді на запитання з категорії «Кіно і театр».
Кольорові категорії палітри не залишили байдужими й дорослих. Вони із задоволенням допомагали юним ерудитам давати відповіді на складні запитання тим самим, перевіряючи свої знання.
Мистецька палітра Херсонщини відкрила нові можливості для всіх, хто бажає дізнатися більше про культурне надбання регіону та насолодитися процесом гри.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік