05 квітня 2024

Читацька мандрівка до Королівства Книг

Тиждень присвячений Міжнародному дню дитячої книги триває. У віртуальну екскурсію найкращими бібліотеками світу вирушили школярі 4-Б класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №50 імені Романа Набєгова Херсонської міської ради під час бібліотечного заходу «Книгоноші з Королівства Книг. Віртуальна мандрівка бібліотеками світу».
Спочатку діти дослідили еволюцію книги, дізнались з яких матеріалів виготовляли перші книги та спробували перевірити свої знання, відкриваючи нові і цікаві факти про книги читання. Школярі згадали основні елементи книги, та правила користування, розгадували ребуси, відгадували різноманітні бібліотечні терміни, а ще, складали народні прислів’я про мудрість книг.
Потім діти вирушили у читацьку мандрівку кращими бібліотеками світу та України. «Дерево», «мозок», «діамант», «книжкова поличка» і навіть «медуза», як тільки символічно не називають бібліотеки, скарбниці мудрості у світі. Краща 10-ка унікальних і креативних бібліотек світу вразила своїми архітектурним дизайном та книжковим фондом, різноманітними інноваційними послугами, для користувачів з усього світу. Діти познайомилися з кращими бібліотеками України для дітей, дізнались про їх різноманітні інформаційні послуги та сучасні конкурси для дітей, у які сьогодні можна брати участь.
Школярі пограли у гру «У світі казок», під час якої спробували відгадати літературні артефакти які належать різним літературним героям, та на останок зустрічі, розповіли як цікаві книги вони сьогодні читають та можуть рекомендувати своїм одноліткам.
Велика радість та страшенне задоволення спілкуватися з розумними, веселими, допитливими та читаючими дітьми!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік