25 квітня 2024

Справжній герой народний, хоч малий, та дуже модний!

У рамках проєкту «Плюсуй українську!», який спрямований на популяризацію нашої мови та культури і який передбачає серію заходів – реклам нових книжок, сучасних авторів, літературних українських супергероїв та мовні вправи, Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки вкотре завітала до Дитячої точки «Спільно» UNICEF Херсон.
Чергова зустріч була присвячена справжньому герою – чотирилапій зірці в усіх значеннях цього слова, милій істоті, яка б’є всі рекорди за популярністю, кумиру, котрим захоплюються не лише українці, але й європейці та американці – собаці - саперу породи джек рассел тер'єр – Псові Патронові.
Присутні дізналися про реальну діяльність, небезпечну «роботу» маленького відчайдуха, про його нагороди, про літературне життя, яке подарували йому сучасні письменники – Зоряна Живка, Юліта Ран і Галина Ткачук та із задоволенням виконували від нього кумедні завдання.
А ще, прослухали аудіоказку, повторили правила поводження з незнайомими предметами, які сьогодні можна зустріти на дорозі чи в парку, пограли у безпечні рухливі ігри.
Таким чином, працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки стимулюють підвищення інтересу до вивчення української мови серед маленьких українців, сприяють формуванню позитивного ставлення до рідної мови і української сучасної літератури, що сприяє підвищенню престижу мовного використання, зміцненню національної самосвідомості та підтримки культурної спадщини України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік