01 квітня 2024

Шукай поезію довкола себе! Літературна кав’ярня

В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання відбулося відкрите засідання літературної студії "Контур" у форматі літературної кав’ярні. На нього завітали як самі "контурівці", так і гості студії.
На початку заходу ми згадали, що 21 березня – Всесвітній день поезії, а 19 березня – День народження видатної поетеси сучасності Ліни Костенко.
Літературна вікторина допомогла нам дослідити основні віхи життя і творчості поетеси, а потім, відкривши віртуальні "печивка", учасники отримали в подарунок від Ліни Василівни власне "Поетичне передбачення", – і не дарма, адже її мудрі поради є доречними у різних випадка життя.
Це і "А хто б там що кому не говорив, а згине зло і правда переможе", і "Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом", також "Нам треба жити кожним днем. Не ждать омріяної дати. Горіть сьогоднішнім вогнем, Бо "потім" може й не настати", а ще "Спини мене отямся і отям: така любов буває раз в ніколи...".
Надихнувшись добірними зразками, ми склали поетичну формулу, яка складається із таких лементів, як строфа, рима, ритм, епітет, метафора і порівняння.
А далі через інтерактивну гру "Весняні рими" по черзі вправлялися у римуванні: добирали слова до таких рим, як: Перемога, книга, Україна, читання, кохання, жити, радіти тощо.
Гра "Улюблені страви українських класиків” підсвітила нам, що відомі літератори надихалися не лише вічними матеріями, але в тому числі і цілком реальними земними стравами, які давали їм через улюблений смак та запас енергії достатньо сили та завзяття для творення.
Далі ми відгадували віршовані рядки відомих поетів, написані з любов'ю до України, і цим переймали від них не тільки уроки віршування, але і відданості рідній землі, і патріотизму.
Наприкінці заходу ми згадали про конкурс "Україна-Мрія", який допоможе молодим талантам теж висловити свою любов до Батьківщини та помріяти на папері про її щасливе та квітуче майбутнє.
Наостанок присутні поділилися поетичними рядками улюблених поетів, а ведуча побажала їм мирного неба та успіхів у творчості.
"Шукай поезію довкола себе" назва і лейтмотив заходу – нагадали нам про те, як легко за допомогою цілющого слова зробити кожний свій день радісним та неповторним.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік