20 квітня 2024

Точка безпеки і точка надії у кожному з нас. Онлайн-книготерапія від письменниці Ольги Купріян

Дорогі читачі!
Хочемо познайомити вас із сучасною українською письменницею Ольгою Купріян, яка пише для дітей і підлітків терапевтичні історії.
Ольга Купріян — українська письменниця, літературна критикиня, літературознавиця, методистка Лабораторії дитячого читання «Мала академія наук України», редакторка сайту «BaraBooka.
Простір української дитячої книги». Працює з дітьми, підлітками й дорослими у сфері неформальної літературної освіти як лекторка й ведуча практикумів у межах курсів Litosvita та «Наука БараБуки». Співзасновниця щорічного рейтингу «Критика: найкращі дитячі та підліткові книжки року».
Ми створили для вас цей медіаресурс, який включає в себе відеоогляд творчості письменниці та дві інтерактивні вікторини за її творами для молодших школярів і підлітків.
Крок 1. Спершу радимо переглянути коротеньке відео, в якому ви дізнаєтеся про таємниці творчого процесу Ольги Купріян: звідки вона бере чудові ідеї для своїх книг, хто є героями її творів, які книги письменниця радить читати дітям, які живуть у реаліях воєнного часу, у відео також представлено короткі анотації до книг, завдяки чому ви зможете обрати собі книгу для цікавого і змістовного читання.
Крок 2. Терапія казкою. Книги Ольги Купріян для найменших
Пропонуємо вам зіграти у літературну гру та закріпити свої знання про творчість Ольги Купріян для молодших школярів. Для цього прочитайте опис книжечки та з'єднайте його із зображенням обкладинки.

Крок 3. Книжкова поличка творів Ольги Купріян для підлітків віком 11-15 років.
Натискайте на кожну книжечку і дізнавайтеся подробиці про її сюжет, тематику та героїв.
Тепер ви знаєте, які книги вам варто прочитати у вихідні або на літніх канікулах.
Сподобався матеріал? Поділіться ним із друзями, однокласниками та знайомими!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік