11 квітня 2024

Моя прекрасна Земле! Екоторба порад та ініціатив

Екологічна освіта школярів сьогодні дуже важлива, вона передбачає різні форми та методи роботи з дітьми, тому увага освітян, вихователів та батьків направлена на виховання не тільки любові до рідної природи та охорони навколишнього середовища, а і формування різних навичок та щоденних дієвих «ритуалів» у пізнавальний та інтерактивний спосіб.
До Міжнародного дня екологічних знань, який щорічно відзначається світовою спільнотою 15 квітня, працівниками бібліотеки був проведений пізнавальний інтерактивний захід «Моя прекрасна Земле! Екоторба порад та ініціатив» для учнів 6-А та 6-Б класів Херсонської гімназії №14 Херсонської міської ради.
Спершу школярі розмірковували над такими популярними поняттями, як «екологія», «екологічний», «екофрендлі» і «екоторба», як символ першого кроку назустріч відмові від пластикового пакета. Потім діти дізнались унікальні факти про планету Земля, як єдину відому домівку для людства, про вплив людської діяльності на навколишнє середовище. Перевірили свої знання у вікторині «Земля - наш спільний дім», адже за різними ініціативами по спасінню планети завжди стоїть розуміння того, яка шкода від нераціонального використання ресурсів, скільки років розкладається папір і пластик, як швидко очищується вода, і добре, що сучасні діти обізнані з цих питань. Під час заходу у формі гри діти «збирали» до екоторби поради, які у повсякденному житті, вже сьогодні, є дієвими та важливими.
Окрему увагу приділили темі сортуванням сміття. Школярі дізнались про основні правила, як треба підготувати сміття до переробки та про те, що можна отримати у результаті якісної переробки. Потім, у формі гри, спробували сортувати не тільки папір, метал, органіку і пластик, а і навчилися виокремлювати шкідливе сміття та елементи, які можуть становити небезпеку та потребують особливого підходу.
Вимикати світло і не марнувати воду, використовувати енергозберігаючі лампочки, збирати батарейки і макулатуру, сортувати сміття і прибирати парки, все це і багато іншого, аби допомогти навколишньому середовищу, роблять свідомі сучасні діти і закликають до цього своїх однолітків і дорослих. Щиро віримо, що кожна їх ініціатива стане важливим внеском у збереження нашої прекрасної планети!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік