27 квітня 2024

Чорнобиль: трагедія та подвиг

У Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську трагедію та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф фахівці Херсонської обласної бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки провели для учнів 5х класів ЗЗСО № 56 годину пам’яті «Чорнобиль: трагедія та подвиг».
Школярі дізналися коли офіційно було проголошена резолюція Генеральної асамблеї ООН про відзначення цих дат, хто ініціював та подав на розгляд пропозицію.
Бібліотекар запропонувала переглянути відео «День в історії. Чорнобиль» в якому діти побачили перші хвили після вибуху реактора, хто брав участь та як відбувалася ліквідація, що на даний час відбувається на Чорнобильській АЕС. А з відео «Цікаві факти про Чорнобиль» дізналися: звідки пішла його назва, які зміни відбулися в середовищі, яке місто найбільше постраждало та куди пересилили мешканців небезпечної зони.
Цікавою для слухачів була інформація про тварин, які мешкають в зоні відчуження, що вважалися зниклими та були занесені до Червоної книги України.
Також згадали найбільші радіаційні аварії світу, які причинили важкі наслідки для навколишнього середовища та людства.
Наприкінці вшанували пам’ять про всіх загиблих в наслідок радіаційних аварій та катастроф та загиблих ліквідаторів ЧАЕС.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік