29 квітня 2024

Відпочинок заради розвитку

Звичайні вихідні для малюків с. Степанівка Херсонської міської громади розпочалися не так як завжди! До них знов завітала Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, яка, у рамках програми «Мандрівний ХАБ стійкості» на деокупованих територіях Херсонської області, організувала простір не тільки для відпочинку і розваг, а й безпосередньо для розвитку – позитивного ставлення до книги, до читання, до рідної мови.
Присутні познайомилися з новими авторами та творами, граючись, вчилися правильно ставити наголос та правильно вимовляти слова іншомовного походження, завдяки різноманітним вправам, розширювали навички використання української мови у повсякденному житті.
Несподіваним сюрпризом для дітей та їх батьків стало те, що книгозбірня влаштувала для маленьких мешканців цієї місцевості виїзний абонемент.
Тепер кожен учень, карапузи-дошкільнята та навіть дорослі мають змогу урізноманітнити своє дозвілля, подолати мовний бар’єр та удосконалити знання літературної мови за допомогою читанням книг та додаткового спілкування з фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Нехай кожен наш день починається з української мови, нагадуючи нам про спільне походження, спільні цінності та спільне майбутнє. Нехай українська мова і українська книга завжди залишаються символами нашої національної гідності та гордості, що об'єднують нас у єдину велику родину.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік