02 квітня 2024

На годину до великого казкаря

Міжнародний день дитячої книги відзначається щорічно 2 квітня з метою підкреслення важливості книги для дітей та підтримки читання серед молодших поколінь. Мета цього дня – підтримка та заохочення дітей до читання, а також відзначення якості та місця дитячої літератури в сучасному світі. Це також чудова нагода для батьків, вчителів і бібліотекарів привернути увагу дітей до книг та розвивати в них інтерес до читання.
З цієї нагоди Херсонська обласна бібліотека для імені Дніпрової Чайки запропонувала маленьким читачам нашого міста відправилися в карколомний онлайн Андерсен тур сторінками творів великого казкаря – Ганса Андерсена, день народження якого відзначається саме 2 квітня.
Малеча Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53 та Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів 55 дізналися про дитячі роки та мрії майбутнього письменника, про народження та створення казок, які вигадувалися ним майже на ходу.
Взявши участь у літературному лото, присутні продемонстрували пречудові знання змісту шедеврів Ганса Андерсена, фантазували, перетворювалися на оповідачів та завзято гралися у казку.
Ганс Андерсен не лише вигадав понад 200 чудових казок, але й відтворив у них мудрість, глибокі почуття та вічні життєві цінності. Ці твори здатні вразити не тільки дітей, а й дорослих, даруючи читачам безмежну красу фантазій та магічний світ добра та пригод. Саме тому, він і вважається великим казкарем, чиї твори не втрачають своєї актуальності з плином часу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік