18 квітня 2024

Будь екологічно свідомим

Екологічна свідомість є надзвичайно важливою, як для збереження природних ресурсів, так і для забезпечення загального благополуччя суспільства. Знання про збереження енергії, важливість чистої води, роль зелених рослин, забруднення повітря, необхідність сортування сміття, правильне проєктування та забудова міст без шкоди довкіллю, руйнівні наслідки війни для довкілля України - є базовими знаннями з екологічної просвіти учнів. Тож під час тематичної зустрічі "Екологічно свідомі" бібліотекарі Херсонської ОБД імені Дніпрової Чайки презентували для учнів 6-7-х класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 57 з поглибленим вивченням іноземних мов ХМР та учнів 7-го ХО класу Херсонського Таврійського ліцею калейдоскоп корисних екопорад.
Учасники заходу дізнались інформацію про Всесвітній день Землі, з'ясували суть таких понять як: екологічна просвіта, екологічна свідомість, екологічне мислення та екологічна поведінка.
Діти разом із бібліотекарем переглянули пізнавальне відео "Вплив людини на екосистему планети", проаналізували "Калейдоскоп корисних  екопорад", згадали принцип "3R", пограли в інтерактивні ігри "Сортування сміття", "Врятуй планету" та інше.

А на завершення заходу усі учасники сформували спільну хмаринку слів "Як я можу вплинути на екологічний стан планети?", переглянули тематичну виставку літератури "Будь екологічно свідомим!" та зробили загальний висновок про те, що розвиток суспільства має суттєвий вплив на екосистему планети вцілому, і важливо знаходити баланс між економічними потребами та збереженням природних ресурсів для забезпечення стійкого розвитку нашої планети.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік