19 квітня 2024

Живи без шкоди для природи!

Земля – це спільний дім для всіх людей, які розселилися в найрізноманітніших куточках планети. Хтось перебуває в місцях, де завжди тепло і світить сонце, а хтось, навпаки, в областях вічної мерзлоти. Ми розмовляємо різними мовами і дуже відрізняємося один від одного, але це не заважає нам залишатися жителями неймовірної, блакитної планети. Коли мова йде про Всесвітній День Землі, неминуче згадується цінність та краса нашої земної кулі.
Але як перетворити цей значущий для всього людства день на захопливий та пізнавальний досвід для дітей? Відповідь на це питання, як завше, знайшли працівники молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Фахівці книгозбірні цього разу запропонували своїм користувачам, а саме учням третіх класів Херсонського навчально-виховного комплексу№56, гру на знання довкілля у форматі онлайн пінг – понгу. Усі завдання та ігри, запропонованого заходу, були спрямовані на природознавчі знання – дерева, квіти, явища природи, птахів, чаруючі звуки того, що оточує кожного з нас в природі, про бережливе ставлення до неї.
Такий новий підхід до теми дав можливість дітям визначити, що природа дарує все необхідне для життя своїм мешканцям, а спілкування з нею дає найбільшу насолоду та радість, викликаючи палку любов до рідного краю.
Всесвітній День Землі – це не лише один день на рік, коли ми повинні звернути увагу на наші думки і вчинки стосовно довкілля. Це також можливість для кожного з нас розглянути свій власний внесок у збереження навколишнього середовища.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік