29 квітня 2024

Унікальна Херсонщина: мальовничі заповідники

Нагадати про важливість дбайливого ставлення до нашої планети, підкреслити нашу взаємодію з природою та необхідність захисту навколишнього середовища допоміг краєзнавчий відеокруїз «Унікальна Херсонщина: мальовничі заповідники» на який, фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили учнів 4 класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов.
Під час відеокруїзу учні мали можливість побачити унікальні місця Херсонщини, її природні та біосферні заповідники. Дізнались багато цікавого про різноманітні види рослин і тварин, які мешкають на цих територіях, а також про важливість збереження їх життєвого середовища.
Відвідали унікальний природній об’єкт, що не має аналогів не тільки в Україні, а й у Європі – Олешківські піски. Побачили багатий і різноманітний тваринний світ Азово-Сиваського національного парку. Не забули й про мальовничий куточок Чорноморський біосферний заповідник. Справжньою окрасою якого вважається Тендрівська коса і найдавніший на Херсонщині Тендрівський маяк.
Закріпити набуті знання і пригадати багато цікавого про біосферний заповідник Асканія - Нова допоміг вебквест. Діти мали можливість відповісти на запитання та розв'язати завдання, пов'язані з природними особливостями цього унікального заповідника, його рослинним і тваринним світом, а також з історією його створення та значенням для екосистеми.
Цей захід став чудовою нагодою підкреслити наслідки нашої діяльності на природу та показати, як кожен з нас може внести свій внесок у збереження екології.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік