18 квітня 2024

Книги, що єднають. Історії з читацького щоденника

До Міжнародного дня книги та авторського права, який нині святкують 23 квітня у 190 країнах світу, відбувається низка різноманітних заходів, зокрема, - проголошення Всесвітньої столиці книги, проводяться виставки, громадські читання, симпозіуми, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання. Саме до цієї важливої дати, для усіх любителів книг та читання, співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, для учнів 7-А класу Херсонської гімназії №14 Херсонської міської ради, було проведено захід - «Книги, що єднають. Історії з читацького щоденника».
Спочатку школярі відкрили для себе цікаві легенди про історію та традиції відзначення Міжнародного дня книги та авторського права у світі, дізнались про місію «книжкової столиці», яку цього року буде виконувати місто Страсбург (Франція), де увага буде прикута до книжок для подолання викликів соціальної напруги та зміни клімату.
Семикласники обговорили яку важливу роль відіграють книги у суспільстві сьогодні та чому так важливо для сучасної людини читати художню літературу щодня. Потім підлітки перевірили свої знання у вікторині «Цікаве про книги і читання: правда чи фейк» та спробували розставити у правильному порядку, як змінювались формати книги за усю історію свого існування. Говорили сьогодні і про авторське право, історія якого веде свій початок, як вважають науковці, з появи друкування, та про його значення у інформаційному світі. Під час заходу школярі торкнулися і такої цікавої теми для «книгоманів», як ведення читацького щоденника, який сприяє покращення пам’яті, допомагає читачеві висловити головну думку твору та вчить аналізувати його.
Паперові, електронні та аудіокниги, а ще з віртуальною й доповненою реальністю книги, для дітей та дорослих, на актуальні теми та для дозвілля, сьогодні дають унікальну можливість навчатися і розвиватися, а ще дарують приємні години «спілкування» з письменниками та їх героями, рятують від самотності та об’єднують читачів по всьому світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік