30 вересня 2024

100 років незламності: бібліотечний компас. Як спілкуватися з військовими й ветеранами

30 вересня, з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек, Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки традиційно проводить Відкриті уроки читання - як щорічну обласну акцію.
Цьогорічна насичена програма зустрічей читачів бібліотеки з успішними, відомими людьми нашого краю та України відбуватиметься у форматі онлайн і буде присвячення 100-річній роботі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Херсонщина і наша книгозбірня зокрема зараз знаходяться «на межі». На межі ВІЙНИ, на межі ПОДІЛУ території, на межі ТЕРПІННЯ та НЕЗЛАМНОСТІ. І досить важливо для бібліотеки в цей час знайти правильний напрямок та орієнтир для своїх читачів. Тому ключовими темами цьогорічних заходів є «Читання», «Безбар’єрність», «Краєзнавство», «Волонтерство» – які тримають орієнтир на книгу.
Насичена програма зустрічей-уроків читачів бібліотеки з успішними, відомими людьми розпочнеться 30 вересня о 8-00.
Світоглядний майстер-клас «Як спілкуватися з військовими й ветеранами» від військовослужбовця Збройних сил України, амбасадора України на міжнародних майданчиках Олександра Баталова. Сьогодні українське суспільство разом, у взаємодії цивільні–ветерани, вибудовує культуру взаємодії і правила спілкування. І в цьому велика роль військових, які розповідають про свої почуття, діляться своїми переживаннями та тим, як їм відгукуються слова й дії цивільних людей довкола.
А ще це зустріч про НЕЗЛАМНІСТЬ та шля до ПЕРЕМОГИ. Олександр є одним з облич, які представляють Україну і ведуть комунікацію з українськими і міжнародними партнерами, громадським сектором, а також з урядовцями інших країн, щоб Україні давали більше зброї і підтримували ветеранський рух, військових. Зокрема, в Мюнхені на конференції з безпеки, в Давосі під час Всесвітнього економічного форуму.
І все це ще й про БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ – можливих кроків у напрямку створення безбар’єрності дуже багато, і кожен із них робить наше суспільство справедливішим і комфортнішим для всіх.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік