21 вересня 2024

Наше місто чарівне й незламне!

Чи замислювалися ви коли небудь, що означає фраза: «Жити в мирі і злагоді»? Її слова мають глибокий, ґрунтовний зміст, адже вони описують не лише стан відсутності конфліктів, а й спосіб життя, заснований на взаємній повазі, розумінні та співпраці. Міжнародний день миру, який щорічно відзначається 21 вересня, є нагадуванням про те, що мир починається з кожного з нас, з нашої домівки, країни, з нашого ставлення до інших людей.
Саме з цього приводу Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки організувала краєзнавчий дозор, в якому взяли участь читачі молодших класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53, Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №44, Херсонської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів №32, Херсонського Таврійського ліцею та Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов, щоб пригадати мальовниче, чарівне, мирне місто свого дитинства.
Спочатку маленькі херсонці познайомилися із символом звільнення рідного міста, символом стійкості мешканців та хоробрості воїнів нашого краю – Кавунчиком, який повів їх центральним проспектом та знайомими вулицями, зупинився біля Сонячного годинника і запросив до Музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша.
Говорячи про мир, хлопчики та дівчатка також пригадали сучасні події, які стали справжнім випробуванням для Херсона – початок війни, окупацію, боротьбу за визволення, незламних жителів, стійку віру людей в українське майбутнє.
Доволі серйозна тема все одно не обійшлася без інтелектуальних ігор і завдань. Учасники дозору розв’язували кросворд на театральну тематику, складали прислів’я про мир, грали у гру «Мирне вирішення конфлікту», розшифровуючи піктограми, шукали міжнародний символ миру, замовляли голубам миру принести довгоочікувані подарунки для Херсону та України.
Отже, рідне місто-герой Херсон – це не просто місце проживання. Це символ сили та стійкості, який вже сьогодні живе у серцях його маленьких мешканців, незалежно від того, де вони зараз знаходяться. А ще потрібно звжди пам’ятати, що мир починається з дрібненьких кроків – від готовності вислухати і зрозуміти іншого до того, щоб пробачити і не нести образу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік