03 вересня 2024

Сильні. Кмітливі. Єдині.

Новий навчальний рік для кожного учня та вчителя щоразу приносе нові знання, звершення та виклики. Зараз непрості часи для нашої країни, коли особливо важливо проявити єдність та згуртованість. Тому і тема першого уроку була присвячена державності, патріотизму та єдності українського народу.
На патріотичне паті «Сильні. Кмітливі. Єдині» працівники медіа - центу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили долучитися учнів херсонських шкіл. У події взяли участь учні 7, 8, 9, 10 - класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 з поглибленим вивченням французької мови.
Захід розпочався з обговорення протистояння наших воїнів агресору, про зіткнення двох світоглядів та різних уявлень про свободу, права людини та національну гідність.
Вшанували нашу країну виконавши гімн України та хвилиною пам’яті тих, хто віддав своє життя за нашу свободу та незалежність України.
Далі, пригадали визначні для країни слова знайшовши їх у філворді «Мозаїка України».
Згадали історію, культуру та традиції у вікторинах «Так чи ні» та «Україна», де не тільки відповідали, а й отримували нові знання.
У вправі «Що в Україні най-най-най» підлітки легко склали пазли відповідності та переглянули відео «Рекорди Україні».
Пригадали уроки української мови в іграх «На скаже, як за в’яже», де складали прислів’я та «Рідна мова», де потрібно було визначити значення слова. Переглянули відео «10 винаходів, які зробили українці». А наприкінці заходу заспівали українські пісні разом з сучасними виконавцями.
На завершення нагадали істину: жовто-блакитне серце ніколи не здається! Нехай ця думка підтримує усіх у важливі моменти, надихає на нові досягнення і допомагає нести світло та силу нашої України в кожну родину. Усі ми, громадяни України, не байдужі до долі своєї Батьківщини, маємо пам’ятати: Саме в єдності наша сила!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік