06 вересня 2024

Нація, що читає – непереможна!

Кожна прочитана книжка – це сила, надія, це ковток спокою, це непохитна віра у перемогу, це світлий погляд, потужній інструмент розвитку суспільства, це основа сильної, освіченої і морально стійкої держави. Діти, які постійно читають не просто отримують інформацію, а вчаться формувати здатність критично мислити, аналізувати та робити висновки.
Дитяча література сьогодні – це портал який відкриває доступ до незліченної кількості світів, ідей та можливостей. Саме такий вхід у сучасний художній простір для учнів 4-х класів Іванівського ліцею №1 Іванівської селищної ради Херсонської області організувала Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, відкривши справжній портал сучасного читання.
Брамою для переміщення і знайомства з сучасним письменником Антоном Сіянікою стала звичайна веселка, яка покликала присутніх на вигадану планету Дра-Дра задля зустрічі із фантастичними різнокольоровими істотами.
Кожен мешканець планети приготував для відвідувачів завдання, які були акцентовані на логіку, критичне мислення, образність, міркування, розвиток пам’яті та аналітику. Від червоної фарби до фіолетової, за кольорами веселки, хлопчики та дівчатка дуже швидко зібрали казковий місток, по якому повернулися до реального шкільного життя.
Таким чином, в ігровій формі, юні читачі поповнили ряди нашої читаючої нації, яка зберігає свою незалежність, свободу і гідність, яка непідвладна тимчасовим труднощам, тому що її сила у глибині знань, культурі та моралі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік