17 вересня 2024

Книжки, які допомагають

Про дитячі твори, які допомагають прояснити різні життєві ситуації, відредагувати накопичені емоції, познайомитись з різноманітними стратегіями поведінки розповіли фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки юним читачам дитячого простору Unicef.
Добірка була представлена найкращими авторами та творами написаними саме щоб допомогти батькам та дітям підготуватися до спілкування та успішної комунікації в різних обставинах.
Збірка кумедних оповідань «Велика книга почуттів» Ґжеґожа Касдепке , де головною героїнею є особлива вихователька – пані Мілка, навчають як переживати емоції. Її історії про смуток, сором, зневагу, ревнощі, любов, ненависть, чесність, повагу, сміливість, співчуття, страх, почуття вини, а ще розповідь про те, звідки беруться діти.
Познайомилися з виданням «Ворог» – антимілітаристською книгою італійського письменника Давида Калі і французького ілюстратора Сержа Блоку. Діти дізналися, що це книга, яка допоможе їм зрозуміти, що таке війна, ворог і купу різних незрозумілостей на дану тему.
Захопила увагу юних читачів серія терапевтичних казок про тварин, які долають свої страхи та навчаються бути сміливими та щасливими.
Як маленький леопард, долав свій страх бігати, плавати та втратити свою родину дізналися прослухавши уривок аудіоказки «Що мене лякає».
Індивідуальні завдання та квести, психологічні вправи з воркбуку української дитячої та сімейної психологині та письменниці Світлани Ройз захопили увагу малечі. Її видання пропонують зануритися в безпечний простір дітям та їх батька. Вони допомагають розкривати, плекати й відновлювати внутрішню силу, стійкість, розуміти власні емоції, довіряти їм і своєму внутрішньому світу.
Казка-гра «Спільна розповідь» спонукала дітей до пошук життєвої мудрості та аналіз поведінки героїв у різних ситуаціях. Завданням було написати казку «Лимончик і Мікроб, або навіщо мити руки» про важливість гігієни та наслідки коли про неї забуваєш. Юні читачі легко визначилися з головними героями, побудували сюжет та зробили висновок.
Казкотерапія допомагає розкрити душу дитини, налагодити з нею контакт, упорядкувати внутрішній світ. Казка – це природний, зрозумілий та екологічний формат, який нас не лякає.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік