26 вересня 2024

З дітьми про правила мінної безпеки

Нова реальність, у якій ми тепер живемо, вимагає від нас нових знань. Ми повинні постійно дбати про свою безпеку, а також навчитися розпізнавати вибухонебезпечні предмети й знати правила поведінки з ними.
Фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросили юних читачів на гру-навчання, під час якої розповіли про небезпеку вибухових пристроїв та як їх розпізнати.
Обговорили з дітьми, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть ховатися, які знаки попереджають про їхню наявність та які правила безпечної поведінки слід застосовувати, якщо побачив міну чи боєприпас.
Діти переглянули пізнавальне відео «Інтерактивний урок із мінної безпеки для молодшої школи» від фахівців ДСНС, яке розповіло про основні правила поводження при виявленні небезпечного предмета.
За допомогою інформаційних картинок діти навчалися розпізнавати вибухові пристрої, дізналися, де вони можуть бути приховані, і чому саморобні вибухові предмети не можна чіпати.
Щоб закріпити знання та навчитися правильно застосовувати отриману інформацію, діти зіграли в настільну гру «Безпечно – небезпечно» та відповіли на питання вікторини «Загадки на тему мінної безпеки».
Наприкінці юні херсонці підбили підсумки заходу, зазначивши, що через активні бойові дії у різних частинах країни зростає небезпека від вибухонебезпечних предметів. Шкода, яку можуть завдати ці предмети, є непоправною і навіть смертельною. Тому завжди потрібно пам'ятати про обережність і залишати роботу з вибуховими предметами фахівцям.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік