03 вересня 2024

Пізнаємо у забаві світ книжковий, загадковий!

Не секрет, що сучасні діти виростають у середовищі, де інформація та книжки доступні на будь-якому пристрої всього за кілька кліків, але атмосфера, яку створює читання паперових сторінок, залишається все одно незмінною та найчарівнішою, бо це поєднання пошуку, розваг, можливості для саморозвитку та базова основа для знань.
На передодні міжнародного Дня читання книг Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки запропонувала своїм маленьким користувачам та їх батькам на мить відволіктися від звичного ритму життя, зупинитися, відпочити та насолодитися неймовірним ароматом друкованого тексту, пірнувши у світ художньої реальності. Саме з цього приводу, у рамках проєкту «Плюсуй українську», наші читайлики на своїй осінній читацькій орбіті «запалили» нову зірочку-твір, познайомившись із книгою сучасної дитячої авторки Єви Сольської «Їжачок і кленовий листок».
Прослухавши уривок казки, хлопчики і дівчатка, розширюючи свій мовний ресурс, розповіли бібліотекарю все, що вони знають про осінь, про природу та погоду восени, про звірів і птахів, а потім поспішили на допомогу їжачкові Григорику, який забувся привітати маму з днем народження.
Присутнім, як і головному герою казки, вирішити проблему з подарунком допоміг звичайний осінній клиновий листочок. День народження мами був врятований!
Отже, читання паперових сучасних книг сьогодні – це процес, який підвищує дитячу грамотність та покращує зорову пам'ять, це механізм пошуку вирішення нескладних життєвих питань, це спектр емоцій, це мистецтво, яке варто берегти і розвивати. Читайте, бо Ви того варті!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік