23 вересня 2024

Веселе навчання для маленьких пішоходів

Як поводити себе на дорозі та дотримуватися правил дорожнього руху розповіли відвідувачам дитячого простору «UNICEF. Херсон» спеціалісти Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки під час ігрової програми «Безпека на дорозі».
Маленьким відвідувачам було запропоновано переглянути відео «Про правили дорожнього руху для дітей», в якому були зазначені усі основні правила поводження на дорозі та біля неї: як переходити дорогу, що заборонено робити біля проїжджої частини та інше.
Діти дізналися, які бувають види світлофорів, чим вони відрізняються, та як пішоходам навчитися розумі їх сигнали щоб безпечно перейти дорогу. Тому на вікторині «Назви світлофор» легко визначили, які світлофори для пішоходів, а які для транспорту.
Жваво та весело пограли у гру «Увага», де світлофор давав малечі завдання, а вони його виконували. Поступово темп прискорювався, але це не завадила малечі правильно виконати завдання.
Особливу увагу приділили вивченню дорожніх знакі, які допомагають не тільки водіям, але і пішоходам. Юні користувачі з’ясували, які знаки є попереджувальні, а які заборонні, яку інформацію вони надають, та як допомагають.
У командній грі «Зебра» учасник легко виклали собі пішохідний перехід та дісталися цілі. Навіть маленькі відвідувачі розповіли правили переходу вулиці де немає світлофору.
Завданням вікторині «Заборонено – дозволено» було визначити на якому з наданих малюнків було порушено правила поводження на дорозі та біля неї. Діти по черзі відповідали пояснюючи свою думку.
Спритність та кмітливість проявили юні пішоходи у грі «Вжик — Бі-бі». На завершення заходу всі учасники із задоволенням потанцювали під запальну руханку «Бібіка».
Відомо, що звички, закріплені в дитинстві, залишаються на все життя. Ось чому з самого раннього віку необхідно вчити дітей правилам дорожнього руху.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік