29 вересня 2024

Голоси Бабиного Яру

Бабин Яр – це страшний символ Голокосту на українській землі. 29 вересня виповнюються 83-ті роковини від початку масових розстрілів у Бабиному Яру. Збереження історичної пам’яті та справедливості, вивчення гірких уроків минулого та вшанування пам’яті, сприяє консолідації українського суспільства та слугує пересторогою для недопущення подібних страшних злочинів проти людяності у майбутньому.
На історичну годину пам’яті «Голоси Бабиного Яру», проведеної співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, завітали учні 10-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №36 Херсонської міської ради.
Під час заходу здобувачі освіти дізнались історію Києва за часів німецької окупації, переглянули хронологію подій, які передували масовим розстрілам в Бабиному Яру. Присутні переглянули фрагменти із аудіовистави 29/09, присвяченої невинним жертвам. Читали свідчення тих, кому вдалося врятуватися. Переглянувши сучасні книги, видані українською мовою про події 941 року, фотографії, уривки творів, змогли усвідомити, наскільки реальною і страшною була трагедія.
Й донині триває сумна історія Бабиного Яру, досі не встановлено імена всіх загиблих, а таємничі обставин масових страт не розкрито.
Пам’ятаючи героїчні сторінки минулого, на очах усього світу, українці обстоюють сьогодні історичну справедливість та єдність України. Не підлягає забуттю страшна трагедія, яка забрала лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, життя майже 34 000 євреїв, ромів, військовополонені, моряків Дніпровського загону, підпільників, активісти ОУН та інших. На завершення заходу, хвилиною мовчання вшанували усіх безвинних жертв Бабиного Яру. Вічна пам’ять...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік