04 вересня 2024

«Чарівна паличка» проти тривожних думок

На початку вересня для школярів важливо підготуватися до навчального року і з точки зору ментального здоров’я, адже попереду на них чекає відповідальна для кожного юного українця місія – здобувати знання і навички, які допоможуть якнайкраще підготуватися до дорослого життя.
Тому для учнів 8-Б класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №50 імені Романа Набєгова головна бібліотекарка Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провела бібліотерапевтичний захід «Орден Феніксів»: Серія книг про Гаррі Поттера на підтримку ментального здоров’я».
Протягом заходу головний герой поттеріани навчав хлопчиків і дівчат долати тривоги й страхи та віднаходити в собі суперсилу тими методами, які свого часу випробував на собі.
Сторітелінг-гра складалася з прологу і 5-ти випробувань, під час яких підлітки вчилися долати за допомогою гумору страхи (у світі Гаррі Поттера їх уособлює міфічна істота боггарт), тривогу («дементорів») через приємні цілющі спогади («патронус»), знаходили місце своєї сили («виручай-кімната»), переконувалися у тому, що друзі завжди допоможуть у складні часи, а також досліджували та акумулювали свої суперсили (таланти, здібності, цінності, які є у кожного).
Захід допоміг школярам не зайвий раз переконатися у тому, що бібліотерапія була і залишається дієвим інструментом самопідтримки у складні часи. Особливо якщо це книги про чарівні світи, в яких так безпечно «сховатися» подумки на певний час. І хоча книги ці – фентезі, вигадка, але поради в них мудрі та доступні для широкого кола читачів.
А що на дворі осінь, то надійний рецепт гарного самопочуття підійде для всіх – хороша книга, запашний чай і затишне крісло з пледом. І всі тривоги та страхи як рукою зніме!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік