21 вересня 2024

Вітаю, Херсоне! Листівка рідному місту

Херсон — місто з цікавою та багатою історією, автентичною культурою та оригінальними традиціями, місто з незламними жителями, які доводять усьому світу, що палко люблять його. Щорічно День міста відзначають у третю неділю вересня. У 2024 році це свято припадає на 21 вересня. Важлива подія для усіх містян, день міста – символ єдності, гордості та сподівань на майбутнє. Для учнів 5-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №44 Херсонської міської ради, учнів 7 хо класу Херсонського Таврійського ліцею Херсонської міської ради та для учнів 7-Б класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 50 імені Романа Набєгова Херсонської міської ради, співробітниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки було проведено заходи під спільною назвою: «Вітаю, Херсоне! Листівка рідному місту».

Аби написати вітальну листівку, та привітати незламних херсонців, спочатку треба було пригадати основні історичних подій минулого і сучасного. Тож розпочали захід з історичної довідки, під час якої, здобувачі освіти згадали засновників міста, та головні державні символи, герб та прапор. У рубриці «Херсон літературний» діти читали рядки відомих поезій херсонських поетів, а у вікторині «Херсон гастрономічний» спробували встановити, що і справді відноситься до смачної таврійської кухні. Херсон – місто, яке завжди вабило туристів та театралів своїми фестивалями, визначними місцями, архітектурними та туристичними об’єктами, яких не зайдеш у інших містах України. У рубриці «Херсон культурний» учасники заходу розпізнавали визначні культурні об’єкти міста.
Важливим етапом в сучасній історії міста став 2022 рік, на початку березня 2022 року місто було тимчасово окуповано російськими військами, але 11 листопада 2022 року, під час контрнаступу на півдні України, Херсон було звільнено Збройними Силами України. Віддати шану тим, хто захищав місто ціною власного життя - обов’язок кожного херсонця, важливим було і згадати під час заходу і героїв-херсонців, які третій рік, ризикуючи щодня, бережуть місто для майбутніх поколінь херсонців.
На завершення зустрічі, спільними стараннями творили вітальні листівки рідному місту, яке має незламних жителів та заслуговує на мирне життя. Щиро дякуємо за активну участь у заході, надихаємось свідомим ставленням та повагою юних херсонців до своєї малої батьківщини. Дякуємо учням Херсонської гімназії №6 Херсонської міської ради за листівки.
Нехай усі побажання дітей неодмінно здійсняться! Вітаємо Херсоне!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік