22 вересня 2024

Чим «частують» на Фестивалі

Фестиваль «Різні разом» продовжує свою роботу, а в його рамках і на локації нашої книгозбірні вирує життя. Адже саме тут на локації Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки учасники фестивалю можуть дізнатися більше про Херсонщину та її незламну дитячу книгозбірню.
Вже традиційно великою популярністю в юних учасників фестивалю користуються краєзнавчі інтелектуальні ігри з серії «Ігри патріотів Херсонщини». Особливо велике захоплення викликає краєзнавча гра у біг- форматі «У пошуках знайомих незнайомців».
Ця краєзнавчо-пізнавальна експедиція Херсонщиною допомагає учасникам згадати тварин, які мешкають у нашому краї. Багато з них маленьким читачам відомі, але навіть про них вони дізнаються щось нове, цікаве і таємниче. Адже якщо виконати вказівки, розміщені на карті, і вирішити усі завдання, на учасників чекає перемога у грі.
А про те, як діти на деокупованих територіях Херсонщини справляються із психологічними складнощами, відвідувачі фестивалю дізналися, зігравши у бібліотерапевтичний квест «Ключі від моєї суперсили», який був спеціально для цього розроблений співробітниками книгозбірні.
Мандруючи різноманітними локаціями, які пов'язані із художніми книгами, юні гості фестивалю познайомилися із літературними героями підліткових книг. Гаррі Поттер і Василина Огнєва, Матильда і Міра та інші літературні персонажі запросили на відверту розмову та поділилися власними секретами підтримки ментального здоров'я.
Юнаки і дівчата, учасники фестивалю, дізналися, що, аби побороти стрес, варто уявити безпечне затишне місце і виконати терапевтичну вправу «Крило янгола», що проти тривоги і страху допомагають сміх, щасливі спогади і віра у захисників, а щоб відволіктися від проблем, варто відкрити книгу і зануритись у читання. Якщо ж сталася неприємність, то, аби заспокоїтись, можна обійняти рідну людину або розповісти другу про свої турботи. А в ситуаціях, коли дуже сумно, помічною є любов і ласка наших домашніх улюбленців та здійснення заповітної мрії.
Ось так, зібравши під час бібліотерапевтичного квесту сім ключів від ментального здоров’я, кожний учасник отримав набір дієвих психологічних інструментів, які допоможуть у складні часи.
Ну і, звичайно, як бібліотеці, яка носить ім’я Дніпрової Чайки, не познайомити читачів із електронною бібліоіграшкою «Вітальня Дніпрової Чайки»?! Через речі, розташовані у вітальні – портрет письменниці, стосик книг та годинник, ноти і грамофоном – бібліотекарі розповіли про Людмилу Василевську-Березіну, про її життя і творчість, родину та друзів і, звісно, про те, як з’явився її незвичайний псевдонім – Дніпрова Чайка. Діти зацікавлено слухали оповідь про її новели та вірші і під керівництвом із гідом «гортали» сторінки з творами письменниці, переглянули галерею книжкових ілюстрацій.
Отож вражень та емоцій всім учасникам Фестивалю «Різні разом», котрі запам’ятаються на довго вистачить до наступного року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік