30 вересня 2024

Книжкова суперсила літагента 30.09. Відкритий урок читання з Марусею Щербиною

Відкритий урок читання з письменницею Марусею Щербиною продовжив серію зустрічей читачів Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з відомими людьми нашого краю та України.
Гостя заходу, Маруся Щербина — письменниця та книжкова блогерка, фіналістка літературних конкурсів, студентка Національного університету «Києво-Могилянська академія», авторка книг «Небилички від Марічки» (2020), «Усі під підозрою» (2022), «Піратські історії» (2023), «Яра» (2024).
Активними учасниками Відкритого уроку читання стали учні 4-6 класів Херсонського ліцею №27 Херсонської міської ради, та учні Херсонського ліцею № 52 і Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №50 імені Романа Набєгова.
Під час знайомства, юна письменниця розповіла про свої читацькі пристрасті та власні книжкові рекорди: зокрема присутніх вразило, що її дебютна книга «Небилички від Марічки» вийшла друком, коли авторці було усього 14 років, а у свої 18 років, дівчина має аж 4 опубліковані книги!
Захопила її розповідь
про навчання в університеті мрії – у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» на спеціальності «українська філологія», після чого авторка поділилася зі школярами оповіддю про свою професію мрії.
Відкрила Марусі Щербина сьогодні і залаштунки письменницької праці і діяльності букблогерки, виявляється, що натхнення до неї приходить у найнесподіваніших місцях, але найкраще їй твориться у власній кімнаті, а ілюструє свій книжковий блог дівчина власними світлинами, зробленими вдома або у власному садку.
За допомогою інтерактивних завдань, учасники заходу теж долучилися до творчості: відгадували назви дитячих книг Марусі Щербини, а письменниця робила коротку презентацію кожної з них.
Особливу увагу на зустрічі приділили розповіді про книжкову новинку авторки – повісті «Яра». Ця книжкова новинка – історія про дорослішання, якому випало статися в непростих умовах повномасштабного вторгнення. Ця книга також про пошук свого місця у зміненому світі і своєї нової ідентичності, і водночас це історія про любов до танців, про дружбу і кохання, про зневіру та віднайдену віру у людей і життя. Головна героїня книги – дівчина із міста Каховка, яка, тікаючи від окупації, разом з родиною переїжджає у маленьке містечко материкової України і там наново починає життя.
На прохання ведучої заходу, Маруся Щербина зачитала зворушливі вірші із цієї книги, які стали щемким обрамленням сьогоднішньої зустрічі з читачами.
Під час заходу торкнутися такого важливого аспекту для сучасної людини, як підтримка ментального здоров’я, Маруся Щербина також розповіла про власні щоденні практики, які надихають її і допомагають справлятися з труднощами.Завершилася зустріч запитаннями від школярів і взаємним привітанням зі святом книги і читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік