02 вересня 2024

Перший урок разом з бібліотекою!

2 вересня головна бібліотекарка Херсонської обласної бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки провела флешмоб миру «Україна – це ми» в рамках першого уроку в новому навчальному році для учнів 7-х - 8-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №36. Захід був присвячений вшануванню пам'яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та складався з кількох «сторінок».
Рубрика «Україна історична» допомогла нам згадати тисячолітній спадок української державності, культурно-історичні пам’ятки і видатних особистостей з нашої історії.
У розділі «Україна героїчна» ішла мова про героїв новітнього часу і про подвиг міст-героїв. «Україна геральдична» допомогла нам згадати геральдику областей нашої держави.
«Цілюща сила рідної землі» розповіла про природні дива України і красу рідної землі.
«Цілюще рідне слово» познайомило нас із книгами про нашу батьківщину, в яких описано її історію, географію, філософію та життєпис видатних українців, а віршовані рядки відомих поетів допомогли нам розшифрувати закодовані в них світоглядні засади і цінності українців.
Рубрика «Об’єднані заради миру» допомогла школярам розповісти про власне розуміння слова «мир» і про речі із повсякдення, які для них є символами, які уособлюють мирне життя.
Наприкінці заходу ми побажали одне одному швидкого миру і Перемоги та продуктивного навчального року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік