07 вересня 2024

Від вушок до лап: поговоримо про собак

Вже традиційно в «Творчій лабораторії » Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки відбувся захід для маленьких жителів села Інженерне. Бібліотекар провела майстер-клас, на якому всі присутні виготовляли собачок із паперу. Але це був не просто творчий процес – під час роботи діти дізналися багато нового про різні породи собак, їх види та важливу роль у суспільстві.
Діти впевнилися, що собаки – це не лише домашні улюбленці, вони можуть бути справжніми героями. Серед найвідоміших собак є ті, що працюють поводирями для людей з вадами зору, допомагають рятувальникам шукати людей під завалами, служать поліцейськими й навіть були космонавтами. Також під час майстер-класу діти дізналися про собак-міношукачів, які рятують життя, знаходячи вибухові пристрої.
З великою радістю діти познайомились з позитивним песиком Жовток – героєм віршованої повіті «Щоденник жовтого пса» поетеси Юлії Вротній. І дарма що він малий пес – він має велику місію!
Навчає дітей шанобливому ставленню до тварин і збирає кошти на допомогу собачому притулку. Захід став не лише творчою майстернею, але й нагодою більше дізнатися про наших чотирилапих друзів, їх важливість у нашому житті та те, як вони стають вірними супутниками та помічниками людини

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік