10 вересня 2024

Сучасні творці книжкових див!

І знову про читання! Коли ми відкриваємо книгу, ми не просто беремо до рук купу сторінок, наповнених словами, ми починаємо шлях до безмежної сфери книжкових див, де реальність і фантазія зливаються в одне ціле. Читання переносить кожного з нас у нові виміри та світи, дає можливість побачити життя з різних сторін, відчути емоції, які, можливо, ніколи не відчували, а інколи й зрозуміти те, що раніше було незрозумілим.
Та найголовніше – читання допомагає на деякий час забутися про проблеми і тривоги, покращити емоційний стан, зберегти рівновагу. Відкрити для себе нового автора та його твори, зібравшись веселою юрбою, учні 3-4 класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №53 «прибули» на територію читання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Нові дійові особи книжки А. Сіяніки «Райдугони та Маленький Сонько» розповідали присутнім про розмаїття видів спорту, про корисну їжу, про благотворний вплив на настрій людини музики, про користь набутих, у попередніх класах, знань, умінь та навичок, про прості життєві речі, які, завдяки письменникам, перетворюються на фантастичні пригоди.
Отже, сучасні творці книжкових див – це справжні чарівники слова, а знайомство з ними – це кожного разу свято. Вони здатні, за допомогою звичайної мови, створити цілий світ, населений магічними істотами, незвичайними героями та неймовірними подіями. Кожне речення в їхніх книжках наповнене емоціями, відчуттями і прихованими смислами. Вони не просто розповідають історію – вони ведуть читача за собою у подорож, де кожен поворот сюжету відкриває нові грані людської душі, нові знання та позитивні емоції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік