30 вересня 2024

Читання, що дарує крила! Бібліотерапевтична зустріч з Юлією Чернієнко

Бібліотеку здавна називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі». І хоч сьогодні, зі звичайних сховищ книг, бібліотеки давно вже стали інформаційними центрами, багатофункціональними відкритими майданчиками з різноманітними послугами, одна з головних місій книги - лікувати душі людей, є незмінною. А бібліотерапія – «лікування книгою», надзвичайно актуальна і в наш час. 
Фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки особливу увагу приділяють підтримці ментального здоров’я дітей та підлітків, шляхом популяризації книг та читання та проведенню різноманітних заходів. В рамках відзначення Всеукраїнського дня бібліотек. відбулася бібліотерапевтична зустріч з херсонською письменницею, психологинею Юлією Чернієнко з учнями 5-7 класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 53 Херсонської міської ради.
Користь від читання важко переоцінити, тому розпочали захід з того, що кожен зі школярів визначив, що йому саме подобається у цьому дивовижному процесі, та з яким літературним героєм він себе асоціює. Далі здобувачі освіти дізнались цікаві факти про книги та читання, та спробували відгадати, що з того є правдою, а що вигадками.
Коментувала твердження про вплив читання на людину і гостя заходу, психологиня Юлія Чернієнко. Розповівши про власний читацький досвід, вона поділилась з дітьми терапевтичними практиками читання та практиками по відновленню ментального здоров’я, які вчать сьогодні дітей справлятися з тривогами. Так однією з корисних порад стала практика «Цілюща сила письмових історій», яка дуже легка і стане в пригоді усім.

На завершення зустрічі, психологиня порекомендувала дітям книги, які обов’язково подарують щасливі години читання та оздоровлення. Книги здатні навчати, розважати, зцілювати людей та дарувати крила, сподіваємось, що після таких зустрічей, окрилених читачів стало більше.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік