03 вересня 2024

Херсонщина – мій рідний край

Початок навчального року – День знань, ще одна чудова можливість поговорити про край, де ми живемо, про нашу малу батьківщину. У кожної людини в пам’яті на все життя закарбовуються рідні місця – дім, вулиця, пейзажі… Саме книжка дає змогу охопити уявою всю неповторну нашу рідну Херсонщину.
З цією метою Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки прийшла на зустріч з своїми читачами, щоб познайомити юних херсонців з багатою історією, події, природніми красотами нашого краю – Херсонщиною.
І дійсно, з великою увагою і захопленням слухали діти про історичні події давнини, вдивлялись у неповторні краєвиди Херсонщини, уважно дослухались до змін, що відбулися за останній час на її теренах. Невідомі факти дивували, пробуджували уяву, закарбовувались у пам’яті читачів. Адже не завжди є змога відвідати визначні місця, тому посилання на книгу, розповідь на її основі дарують знання та виховують молоде покоління. А знайомство з видатними особистостями Херсонщини викликала гордість за наш край.
Краєзнавча вікторина завершила нашу зустріч. Вона спонукала юних патріотів до жвавого змагання у пошуках правильних відповідей.
Інтерес викликаний бібліотекарами у дітей обов’язково стане для них приводом, щоб через книгу та інші джерела більш поглиблено продовжити знайомство з нашим привітним сонячним краєм – Херсонщиною.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік