16 вересня 2024

З Днем народження, рідне місто!

У вересні 2024 року виповнюється 246 років із Дня заснування міста Херсона. Щоб відсвяткувати день народження рідного міста, головна бібліотекарка читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросила на зустріч 5-ті класи Херсонського ліцею № 52 “Перспектива”.
Захід проводився у форматі привітальної листівки від юних херсонців і мав назву “З Днем народження, рідне місто!”. Складався він з двох частин.
"Герольд-вiзитка рiдного мiста" допомогла нам дослідити історію і значення герба міста Херсона. Під час інтерактивної вправи ми елемент за елементом, наче пазли, відновили його цілісну структуру, паралельно обговоривши, що означає той чи інший елемент.
Далі ми приступили до створення культурно-історичної арт-листівки, яку в честь його народження вирішили присвятити рідному місту. По черзі ми помістили на листівку дев’ять зображень, кожне з яких символізувало або той чи інший період історії Херсона, або певний культурний аспект.
Олешківський дзвін нагадав нам про козацьку сторінку історії нашого краю, Очаківська брама та Катерининський собор про перші роки його історії, а Пам'ятник Першим херсонським корабелам про призначення міста бути центром кораблебудування. Художній музей ім. О. О. Шовкуненка відкрив мистецьку сторінку історії, пам’ятник-танк Т-34 допоміг здійснити екскурс у роки ІІ Світової війни та вшанувати пам'ять мужніх героїв-визволителів. Фото плавнів символізувало собою красу херсонської природи, а останній знак був присвячений незламності містян під час другої окупації та дню «зі сльозами на очах» - 11.11.22, коли місто було звільнене.
Оформивши фото-обрамлення, в середину листівки ми спільним творчим поривом написали привітальний текст, в якому висловили надію на переможний мир та відродження нашого улюбленого міста.
З днем народження, рідне місто незламних!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік