02 вересня 2024

Україна починається з тебе. Патріотичний пікнік

Ще поки спогади про літо такі бурхливі та свіжі, чому б не сходити на пікнік, особливо на початку нового навчального року? Так і вирішили юні херсонці під час першого уроку. Патріотичний пікнік «Україна починається з тебе» об’єднав допитливих та кмітливих учнів 5-х та 6-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №36 Херсонської міської ради.
Сьогодні кожного українця турбує все, що пов’язане з Україною. Для юних херсонців Україна - це рідний дім, родина, рідна школа, друзі, культура і традиції, це синє небо та жовте поле, це верби і тополі, так багато виявляється у цьому слові. А з чого ж вона починається для кожного? Збираючись на патріотичний пікнік, школярі шукали найнеобхідніше, що єднає українців по світу. Згадали спочатку ознаки нашої держави, основні символи, перевірили свої знання у вікторині «У кадрі незламні міста України», які зачаровували і вабили сотні туристів, але сьогодні вражають стійкістю своїх жителів.
Збирали школярі і їжу на пікнік, але не звичайну, а автентичну, якою в давнину харчувалися наші пращури, а потім спробували відшукати помилки у назві книг з української літератури, аби кожен зміг прочитати цікаві історії. Не обійшлося і без повторення вивченого матеріалу, експрес вікторина «Перегони до школи» вкотре переконала усіх, що немає не важливих предметів, і попереду так багато незвіданого і цікавого чекає на уроках.
На останок заходу бажали один одному всього найкращого в новому навчальному році, підбираючи слова, які починаються на першу літеру свого імені.
Попереду навчальний рік, а значить знайомство дітей з історією та культурою свого народу, новинками в дитячій літературі, тільки розпочато. І сьогодні школярі зрозуміли, що саме з них починається Україна, з їх знань, освіти, культури, поведінки, небайдужості і гордості за свою прекрасну Батьківщину.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік