30 вересня 2024

Сюрприз, який завжди з тобою!

В ювілейний рік, рік стійкості і незламності, Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, як завше, продовжує дивувати, вражати та робити приємні сюрпризи своїм користувачам. Навіть професійне свято, Всеукраїнський день бібліотек, є і святом шанувальників дитячої книги теж. А дитяча книга – це завжди певна загадка, якийсь сюрприз! П'ятнадцять років поспіль, саме в цей день, традиційно книгозбірня збирає своїх читачів на Відкриті уроки читання, де гостями стають відомі, успішні люди різних професій та письменники зокрема, котрі розповідають про те, як книга та читання допомагають досягти їм успіху в житті.
На одну із таких зустрічей, організовану для найменших читайликів, завітав один чарівник, яка знає майже все. А саме: чи може бабуся Вужа Ониська оголосити негідникам війну? Кого беруть у космонавти? Які бувають привиди, та як стати справжньою принцесою? А ще, яку велику витримку і силу духу мають незламні пухнастики, котрі теж, як люди, страждають зараз від навали ворога? І цей чарівник, відомий, талановитий, найпопулярніший дитячий письменник, поет, викладач, літературний редактор, сценарист, член Національної спілки письменників України, володар багатьох літературних премій, давній і вірний друг херсонських малюків, який неодноразово відвідував нашу бібліотеку, – Олександр Дерманський.

«Чарівник без мантії» сьогодні залюбки завітав до Школи тріумфу та охоче «сів» за одну парту з учнями четвертого класу НВК «Школа гуманітарної праці». На досить нестандартних уроках, казкар пригадував своє дитинство та мрії того часу, розповідав про свій перший фундамельтаний твір - повість-казку «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська», якому вже 20 років, описував, який на смак його успіх та що потрібно робити для його досягнення. Чудовим сюрпризом для читачів стала презентація нової книги автора «Клуб врятованих. Непухнасті історії». Сашко Дерманський з насолодою відповідав на запитання читачів, брав участь у літературних змаганнях та іграх.
За словами письменника, дитяча книга – це особливий світ, який, схожий на Kinder-сюрприз: на перший погляд, це проста обгортка-обкладинка, котра приваблює увагу, але в середині - на дитину завжди чекає дивовижний світ, повний відкриттів, несподіванок і радощів. Як і маленька іграшка, захована в яйці Kinder-сюрпризу, книга приховує в собі безліч таємниць, які тільки й чекають на те, щоб їх відкрили, а прочитана книга – це широкий шлях до успіху.
Сьогоднішня зустріч стала великим сюрпризом для наших читачів, а чари Сашка Дерманського подіяли на кожного, і закоханих у книгу і читання стало значно більше.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік